Abvakabo FNV. Je werk is het waard
Home > Over ons > Nieuws > Nieuwsoverzicht > Geen verslechtering winstuitkering TNT Post-medewerkers

Over ons  

Geen verslechtering winstuitkering TNT Post-medewerkers

De winstuitkering voor medewerkers van TNT Post (binnenkort Post NL) mag niet verslechteren ten opzichte van het verleden. Dát is het uitgangspunt van Abvakabo FNV. Volgens de bestuurders van Abvakabo FNV geeft het voorstel dat TNT afgelopen week deed deze zekerheid niet. Binnenkort worden de TNT-onderdelen Post en Express gesplitst en dat betekent een aanpassing van de winstdelingsregeling voor beide bedrijven.

Kerstpakketten inpakken
ANP Koen Suyk
ANP Koen Suyk

Kans op winstuitkering kleiner
TNT Post wil in de toekomst een nieuwe regeling met een ander winst-begrip, maar stelt voor het jaar 2011 een iets aangepaste regeling voor conform de huidige cao. Volgens Abvakabo FNV is de kans op een daadwerkelijke winstuitkering daardoor kleiner. TNT houdt geen rekening met de verwachtingen voor de toekomst. ‘Gelet op alle ontwikkelingen op de postmarkt, vrezen wij een verdere daling van de winst en daarmee de netto winstmarge’, zo legt Peter Wiechmann, bestuurder Abvakabo FNV, uit. In eerdere besprekingen gaf TNT aan om een prognose te geven voor de volgende jaren. Die prognose is er nog niet. Wiechmann: ‘Dat maakt het voor ons moeilijk om te beoordelen of de regeling voor 2011 een gelijkwaardig perspectief biedt.’

Aandeelhouders wél garantie op uitkering dividend
Haaks tegenover deze ‘onzekerheid’ voor medewerkers van TNT Post, staat de garantie aan aandeelhouders dat er minimaal 150 miljoen euro dividend uitgekeerd gaat worden. ‘Wij vinden dat vergelijkbare garantie voor een winstuitkering van werknemers hier op zijn plaats is’, aldus Wiechmann.

In een brief aan TNT Post, geeft Abvakabo FNV de keus aan TNT: óf op zeer korte termijn een prognoses voor de komende jaren zodat de bond kan beoordelen of er voor 2011 sprake is van een gelijkwaardig perspectief op een uitkering, óf een gegarandeerde winstuitkering aan de medewerkers.

Terug naar de nieuwslijst

Meer over: Post
Printen
Verzenden

Hieronder zie je een weergave van de e-mail die verstuurd gaat worden