De kracht van een duurzame en ergonomische kantoorinrichting

2023-11-30
Desko

Als je een groot deel van je dag op kantoor doorbrengt, is het belangrijk dat je werkplek comfortabel en inspirerend is. Een goede kantoorinrichting kan een positieve invloed hebben op je productiviteit, creativiteit en algehele welzijn. In dit artikel bespreken we de voordelen van een duurzame en ergonomische kantoorinrichting en geven we je enkele tips om je werkplek te optimaliseren.

Duurzaamheid op kantoor

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema in onze samenleving. Ook op kantoor kunnen we hier een steentje aan bijdragen. Kies bijvoorbeeld voor meubilair dat gemaakt is van gerecyclede materialen of dat een lange levensduur heeft. Een goed voorbeeld hiervan is Desko, een bedrijf dat duurzaam kantoormeubilair aanbiedt. Door te investeren in duurzaam meubilair draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar creëer je ook een prettige werkomgeving voor jezelf en je collega's.

Ergonomie op de werkplek

Naast duurzaamheid is ergonomie een belangrijk aspect van een goede kantoorinrichting. Ergonomisch meubilair zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste manier wordt ondersteund tijdens het werken. Dit kan klachten zoals rugpijn, nekpijn en RSI helpen voorkomen. Bovendien kan een ergonomische werkplek je productiviteit verhogen, doordat je minder snel vermoeid raakt en je beter kunt concentreren.

Tips voor een duurzame en ergonomische kantoorinrichting

1. Kies voor een ergonomische bureaustoel: Een goede bureaustoel is  voor een ergonomische werkplek. Zorg ervoor dat je stoel verstelbaar is, zodat je deze kunt aanpassen aan je lichaam en de juiste zithouding kunt aannemen.

2. Investeer in een zit-sta bureau: Langdurig zitten is niet goed voor je gezondheid. Een zit-sta bureau biedt de mogelijkheid om af te wisselen tussen zitten en staan, waardoor je lichaam in beweging blijft en je minder snel last krijgt van klachten.

3. Maak gebruik van natuurlijk licht: Natuurlijk licht is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft ook een positieve invloed op je gemoedstoestand en concentratievermogen. Probeer je werkplek zo in te richten dat je zoveel mogelijk gebruik kunt maken van het daglicht.

4. Voeg groen toe aan je kantoor: Planten op kantoor zorgen niet alleen voor een prettige sfeer, maar kunnen ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en het verminderen van stress. Kies voor luchtzuiverende planten zoals de lepelplant of de klimop.

5. Ga voor duurzame materialen: Kies bij de inrichting van je kantoor voor meubilair en accessoires die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals gerecycled hout, bamboe of bioplastic.